Heeft u al een vertrouwenspersoon?

Als werkgever bent u vanuit de Arbowet verplicht uw werknemers een veilige werkomgeving te bieden. De aanpak op ongewenste handelingen, zoals seksuele intimidatie of pesten, legt u vast in een wettelijk verplicht beleid psychosociale arbeidsbelasting (PSA).

Bespreking werkgever met personeel op kantoor
Nieuws
Datum: 24-10-2023

Een vertrouwenspersoon is nu nog niet direct wettelijk verplicht, maar wel een goede manier om hier invulling aan te geven. Op dit moment ligt er al een wetsvoorstel wat werkgevers met ten minste tien werknemers wel verplicht tot het instellen van in ieder geval één interne of externe vertrouwenspersoon.

Om u als onze relatie hiervoor te kunnen helpen hebben wij een samenwerking met een externe specialist op dit gebied die zowel als advocaat arbeidsrecht, arbeidsmediator en vertrouwenspersoon kan optreden. Wij stellen deze graag aan u voor!

Mijn naam is René de Wit, 61 jaar. In het dagelijks leven advocaat arbeidsrecht, arbeidsmediator en vertrouwenspersoon.

Deze kennis vormt een ideale combinatie om werkgever en werknemers bij te staan als er problemen op de werkvloer ontstaan, of liever nog daarvóór.

Als arbeidsrechtadvocaat ben ik bekend met regels en uitspraken van rechters, die aangeven wat wel en wat niet kan binnen een arbeidsrelatie. Vanwege die bekendheid ben ik als arbeidsmediator goed in staat allerlei problemen op de werkvloer snel te benoemen en mensen goed te begeleiden in het vinden van een oplossing.

Ook als extern vertrouwenspersoon, een opkomend fenomeen binnen bedrijven, ben ik vanwege mijn achtergrond goed in staat deze kwesties in een juist perspectief te plaatsen en die ondersteuning te geven, die het meest gepast is.

De wijze van werken is oplossingsgericht, niet direct via allerlei procedures, maar juist gericht op het gezamenlijke belang van zowel de werknemer als die van de werkgever.

Door deze manier van werken ontstaan al snel voordelen voor de onderneming en de mensen die er werken.

Ik noem er enkele:

  • Herstel van vertrouwen;
  • Verbetering van communicatie;
  • Minder verzuim;
  • Betere sfeer;
  • Minder fouten;
  • Minder verloop;
  • Grotere loyaliteit;
  • Minder kosten;

Hoe ik dat doe vertel ik u graag in een vrijblijvend gesprek.

Bel (06-22224274) of mail (rdw@dewitadvocatuur.nl) mij voor een afspraak.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.