De gang naar de rechter of ... Arbeidsmediation

In de huidige tijd van grote personeelskrapte neem je niet graag afscheid van medewerkers (tenzij het niet anders kan uiteraard).

Man op trap met burnout
Nieuws
Datum: 28-06-2022

Een discussie, of conflict, kan aanleiding zijn om de gang naar de rechter te maken. Vaak worden partijen dan bijgestaan door advocaten en juristen.
Los van het feit, dat de uitkomst nogal onvoorspelbaar kan zijn, gaat een ontslag vaak gepaard met nogal wat kosten: honorarium van de advocaat / jurist, proceduretijd, mogelijk productieverlies, inwerken nieuwe medewerker, werving en selectie, etc.

Kortom, je verliest de grip op je eigen situatie maar draait wel voor de kosten op.

Het proberen waard

Voorkom een gang naar de rechter, voorkom hoge kosten en houd grip op je eigen situatie. Dat kan door middel van mediation: geen wondermiddel, maar wel één met verrassende uitkomsten.

Mediation is namelijk meer dan “veredeld koffiedrinken”, zoals wel eens over mediation wordt gedacht. Wat is het dan wel?

Informeer eens naar arbeidsmediation

Deze vorm van mediation kan bestaan uit één of meerdere gesprekken waarin werkgever en werknemer tot de kern van het geschil (waar gaat het eigenlijk om en welke belangen spelen een rol) doordringen. Beide partijen zoeken vervolgens gezamenlijk naar oplossingen. Omdat zowel de werkgever als de werknemer een actieve inbreng hebben, zal in veel gevallen een maatwerkoplossing mogelijk zijn die rekening houdt met de belangen van beide partijen. Dat kan werkhervatting zijn, maar uiteraard ook een afscheid.

En als advocaat arbeidsrecht ben ik uiteraard ook bekend met de inhoudelijke kant van de zaak.

Benieuwd? Kijk eens op mijn website of neem telefonisch contact op: 06 2222 4274.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.