Houd inbrekers buiten de deur

Inbrekers houden van donker en van rust. In die omstandigheden hebben ze immers de grootste kans om ongestoord hun werk te doen. Daarom zijn de herfst- en wintermaanden hun populairste periode.  

Inbreker breekt in met zaklamp in de hand

Om dezelfde redenen – donker en rust –  kiezen ze er vaak voor om aan de achterzijde van woningen in te breken. Ook huizen in een donkere omgeving die moeilijk vanaf de weg zijn te zien, zijn populair. 

Cash en kostbaarheden 

Inbrekers maken graag gebruik van openstaande ramen. Soms forceren ze een raam of deur. Of ze breken de slotcilinder in een deur af. Eenmaal binnen zijn ze vooral uit op contant geld, sieraden en elektronica die makkelijk is mee te nemen en veel waarde heeft. Denk aan smartphones, tablets, laptops en dure camera’s. 

Preventie 

Een inbraak kan grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en waarschijnlijk spullen meegenomen. Geef inbrekers daarom geen kans! Hier vindt u de belangrijkste tips om uw woning zo goed mogelijk tegen inbraak te beveiligen. 

  • Laat geen ramen of deuren openstaan, ook geen bovenlichten of wc-raampjes. 
  • Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. 
  • Heeft u een schuifpui? Breng dan een speciaal slot aan en leg aan de binnenkant een balkje in de rails waardoor de schuifdeur is geblokkeerd. 
  • Zorg voor goede buitenverlichting met bewegingsmelders. 
  • Zorg ervoor dat kostbare spullen niet in het zicht liggen. 

Samen met de buren 

U kunt natuurlijk ook met uw buren samenwerken om de buurt veiliger te maken. Bijvoorbeeld door middel van een WhatsApp- of Facebook-groep. Hierin kunt u elkaar waarschuwen bij verdachte situaties en houdt u elkaar alert. Wilt u hier meer over weten? Informeer dan eens bij uw gemeente of bij de politie. Die helpen u graag verder. 

Verzekeringen 

Wat je kunt maken, kun je breken. Dus hoe goed uw huis ook is beveiligd, inbraak blijft altijd mogelijk. Zorg er daarom voor dat uw verzekeringen op orde zijn en uw inboedel voor de juiste waarde is verzekerd. Heeft u veel kostbare spullen, zoals bijvoorbeeld kunst, sieraden of dure apparatuur? Dan kan het verstandig zijn om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Wij adviseren u er graag over. 

Meer informatie 

Wilt u weten of uw verzekeringen op orde zijn of heeft u een andere vraag naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.